Dneska opět semínkové rohliky ala kornspitz. Syn si je v poslední době opravdu hodně oblíbil, takže peču docela často. Tentokrát jsem úplně vynechala mléčnou složku a místo ní použila thanzhong. Vzhledem k tomu, že jsem zjistila, že mám doma hromadu rozdělaných pytlíků mouky, dnes to skončilo kombinací Scharu a Adveni.
- 250g mouky Schar mix Bread
- 180g mouky Adveni Modrá
- 100g tanzhongu
- 1/3 kostičky čerstvého droždí
- 230 vody
- lžíce melasy
- 20g oleje
- 2 lžíce mletého lněného semínka
- 2 lžíce hnědého semínka
- 2 lžíce slunečnicového semínka
- lžíce máku
- lžíce sezamu
- lžička soli
Nejprve připravte záparu ze semínek. Všechna semínka promíchejte a zalijte vařící vodou cca i centimetr nad semínka a nechte vychladnout.
Droždí s melasou, 50ml vody a trochu mouky vymíchejte a nechte vzejít kvásek.
Ke kvásku vychladlou záparu a přidejte ostatní ingredience. Vymíchejte hladké těsto, které nechte pod utěrkou zdvojnásobit objem.
Rozdělte na 7 dílů, umotejte rohlíky a nechte pod utěrkou cca 15 minut ještě odpočívat. Potřete vodou, obalte v semínkách a dejte do trouby rozehřáté na 220 stupňů, do které jste předtím dali plech s cca 0,5 litrem vody.
Zhruba po 15 minutách plech s vodou vytáhněte a dopékejte dozlatova.