Kefírové řezy s krémem ze zakysané smetany

Dneska recept na jednu opravdu rychlé a jednoduché řezy. Korpus umícháte v jedné míse, krém ve druhé a máte hotovo. Na těsto jsem použila už osvědčený recept, jen jsem nahradila původní Schar za Nutrifree Dolci, která mě na sladké kypřené těsto přijde chutnější. Mléčné výrobky v receptu komplet od firmy Knunín – nejedná se o žádnou reklamu, používám již roky.

Plech 26x26cm

  • 180g mouky Nutrifree Dolci
  • 200g mletého kokosového cukru (můžete dát normální)
  • 120ml kefíru
  • 120ml slunečnicového oleje
  • lžíčka jedlé sody
  • 40g kakaa
  • 1 vajíčko
  • 30ml horké vody

V míse promíchejte mouku, cukr, jedlou sodu a kakao.

Do směsi zašlehejte kefír, olej a vajíčko a na konec všlehejte horkou vodu. Upozorňuji, že těsto je řídší. Vylejte do vymazané, vysypané formy a pečte na 180 stupňů, zhruba po 30 minutách přikryjte alobalem a poté zkoušejte střed špejlí.

Nechte zcela vychladnout.

Krém:

  • 2 kelímky zakysané smetany Kunín DeLuxe
  • 100ml smetany ke šlenání 40%
  • 120g rozehřáté vychladlé čokolády
  • v případě potřeby sladidlo dle chuti

V míse zašlehejte do zakysané smetany čokoládu, vlijte šlehačku a prošlehejte ještě jednou do pevnějšího krému.

Naneste na korpus a dejte chladit ideálně přes noc.

Bezlepkové kefírové řezy