Plněné rakvičky

Tak jo, i já se do nich teda pustila. Ale klasiku jsem trochu vyšperkovala po vzoru Meg v kuchyni naplnila vnitřek vanilkovým tekutější krémem a namočila spodek rakvičky v čokoládě. Je to děsná dobrota, zkoušela jsem už loni, ale když jsem viděla v sobotu to zápolení s rakvičkama v pořadu peče celá země, tak jsem prostě neodolala

10ks:

  • 3 žloutky
  • 90g sladidla

Výhoda samotných rakviček spočívá v tom, že nepotřebujete moc ingrediencí.

Formičky vymažte důkladně sádlem nebo kokosovým olejem bez vůně a dejte do lednice nachladit.
Troubu předehřejte na 140 stupňů.
Žloutky se sladidlem vymixujte v hladkou pěnu, formičky naplňte do 1/3 a dejte péct.

Jakmile korpusy vyběhnou, snižte teplotu na 120 stupňů.

Celková doba pečení je cca 40 stupňů.

Nechte vychladnout a poté udělejte ostrým nožem do rakviček 2-3 menší dírky.

Namočte do čokolády a nechte zatuhnout.

Náplň:

Zde můžete použít vaječný koňak nebo připravit náplň:

  • 200ml mléka
  • 1 a 1/2 lzice vanilkového pudinku
  • sladidlo dle chuti
  • rum nebo rumové aroma

Z mléka, sladidla a pudinkového prášku uvařte pudink, přetáhněte potravinovou folii, nechte zchladnout a vmíchejte aroma nebo rum podle chuti.

Přes cukrářský sáček naplňte rakvičky a nahoru nastříkejte ušlehanou šlehačku.

Bezlepkové rakvičky La Teta