Jsem si vědoma, že poslední dobou pěkně flákám zveřejňování slaných jídel, ale ono to má svoje opodstatnění. Vidím na statistikách, že jakmile dám něco sladkého, statistiky vyletí, u slaných věcí jste docela vlažní a takový zájem není, takže tím upřímně ani nechci moc ztrácet čas. Dnes ale udělám výjimku.
Placky:
- 200g mouky Schar mix Bread
- 100ml vody
- 3 lžíce olivového oleje
- 1/3lžíčky soli
Ze všech ingrediencí rukou vypracujte tužší těsto.
Rozdělte na několik menších dílků a každý na pomoučené ploše vyválejte do kruhu ( okraje seřízněte podle nějaké mističky, ať máte krásné tvary.
Na rozpálené pánvi krátce z obou stran opečte – opravdu jen krátce, aby jste je nepřesušili a tortily vám pak při přeložení nepraskaly. Taky pamatujte na to, že ještě jednou půjdou do trouby, takže pokud je nedoděláte úplně na 100% ještě k tomu bude příležitost.
Masová směs:
- 400g mletého hovězího masa
- 1/2 cibule
- 2 stroužky drceného česneku
- plechovka fazolí
- plechovka drcených rajčat
- trocha bazalky
na oleji osmahněte cibulku a česnek, přidejte maso a nechte ho zatáhnout.
Osolte, opepřete, podlijte drcenými rajčaty a duste cca 1/2 hodiny a středním plameni. Přisypte fazole a ještě cca 10 minut duste odkryté, ať se odpaří zbytečná tekutina.
Připravte si kulatou formu a do kruhu skládejte placky, plněné masovou směsí. Posypte jarní cibulkou, do každého kousku vložte papriku, zasypte strouhaným čedarem a dejte zapéct do trouby.
Podávejte se zakysanou smetanou s česnekem.