Strouhaný rybízový koláč

Dlouho jsem přemýšlela co z rybízu. Dětem moc nechutná, já ho taky nějak extra nemiluju, ale on byl tak krásný, že mu prostě nešlo úplně odolat, takže jsem se hecla a zkusila zkombinovat s tvarohem a pudinkem. Výsledek posuďte sami 😉

Pekáček 25×32 cm

  • 300g mouky Nutrifree per Dolce
  • 150 g sypkeho sladidla
  • 150g studeného strouhaného másla
  • 1 vajíčko
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • lžička prášku do pečiva

Všechny suroviny propracujte rychle do kompaktního těsta a uložte na dvě hodiny do mrazáku.

Poté si těsto rozdělte na dvě části. Jednu nastrouhejte rovnoměrně dno pekáčku, který jste vyložili pečícím papírem a lehce umačkejte.

Vložte na 15 minut do trouby na 180 stupňů a připravte náplň.

  • 2 tvarohy v kostce
  • zbytek zakysané smetany
  • sladidlo dle chuti a preferencí
  • balíček vanilkového pudinku
  • 120ml mléka
  • rybíz

Vše kromě rybízu vymixujte v hladkou hmotu, kterou nalijte na předpečené těsto, bohatě posypte rybízem a nastrouhejte zbytek hmoty.

Teplotu v troubě zvyšte na 200 stupňů a pečte dozlatova.

Strouhaný rybízový koláč