Tak jsem se do buchty po letech dětem pokusila propašovat cuketu. Skončilo to 50:50. Staršímu chutnala moc, mladší ječel, že ta buchta vypadá podezřele, divně a že se mu teda vůbec nelíbí. Já jsem upřímně příjemně překvapena jak strukturou, tak neuvěřitelnou vláčností. Přes noc, jsem zapomněla přikrýt a koláč vůbec neztvrdl a je krásně šťavnatý i třetí den.
Pekáček 25×25 cm
- 3 celá vejce
 - 150g sypkého sladidla
 - 200 g mouky Nutrifree per Dolce
 - 50g kokosu
 - 120 ml oleje
 - 1/2 balíčku kypřícího prášku bez lepku Amylon
 - lžička jedlé sody
 - lžička skořice
 - 200g najemno nastrouhané oloupané cukety
 
Pekáč vyložte pečícím papírem nebo vymažte a vysypte kokosem nebo rýžovou polohrubou moukou.
Vajíčka se sladidlem vyšlehejte do husté pěny a zašlehejte olej.
Ve druhé míse promíchejte všechny sypké ingredience a postupně zašlehávejte do vaječné směsi.
Vlijte do pekáčku a pečte na 180 stupňů, dokud povrch buchty nezezlátne a při testu špejlí se těsto nebude lepit. Doporučuji zhruba po 20 minutách překrýt vrch alobalem.
Po vytažení a vychladnutí polijte čokoládovou polevou a posypte kokosem.
Polevu připravte tak, že zahřejte 100ml smetany ke šlehání a rozpusťte v ní 100g čokolády.
