Tak po pár věcí naslano dneska jeden sladký recept. A hodně dobrý. Inspiraci jsem načerpala na webových stránkách Sisters bakery – samosebou převedeno do bezlepkové podoby, nechtělo se mně šlehat zvlášt bílky, takže jsem se fakt celou dobu modlila ať se mi těsto v troubě nezdrcne. Krém jsem udělala komplet jiný, s vajíčky v krémech opravdu nekamarádím a nejsem schopna je pozřít.
Forma 23×23 cm
Těsto:
- 150g povoleného másla
- 150g mletého kokosového cukru
- 80g mletých vlašáků
- 40g mletých mandlí
- 2 lžíce kakaa
- 1 čajová lžička kypřícího prášku
- 70g mouky Nutrifee Dolce
- 4 vejce
Máslo vyšlehejte do pěny s kokosovým cukrem a přišlehejte po jednom vajíčka. Vmíchejte ostatní ingredience a důkladně prošlehejte.
Vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte na 180 stupňů. Nechte vychladnout.
Ořechová náplň:
- 120g mletých vlašáků
- 80g mletých mandlí
- 100g mletého kokosového cukru
- 170ml vody
- rumové aroma dle chuti
Všechny ingredience promíchejte, nechte chvíli odstát a naneste rovnoměrně na vychladlý korpus.
Čokoládový krém:
- 150ml mléka
- 1/2 balíčku čokoládového pudinku
- 50g mléčné čokolády
- 200g povoleného másla
- kokosový cukr dle chuti
Pudinkový prášek rozmíchejte v 50 ml mléka. 100ml mléka zahřejte, přilijte pudinkovou směs a svařte do zhoustnutí. Odstavte a ihned vsypte nadrobno pokrájenou čokoládu a míchejte do rozpuštění. Přetáhněte potravinovou folii a nechte zcela vychladnout.
Po vychladnutí vyšlehejte s máslem a sladidlem do zhoustnutí. nejprve vyšlehejte bez oslazení, pokud jste zvolili sladkou čokoládu, je možné, že nebude doslazení třeba.
Vyšlehaný čokokrém naneste na ořechovou vrstvu a dejte lehce zatuhnout do lednice.
Posledním krokem je polití čokoládovou polevou.
- 100ml smetany ke šlehání
- 100g hořké čokolády.
Smetanu zahřejte, odstavte ze sporáku a nalámejte do ní čokoládu. Za stálého míchání nechte rozpustit a rovnoměrně rozetřete krém.