Opilý Izidor

Tak po pár věcí naslano dneska jeden sladký recept. A hodně dobrý. Inspiraci jsem načerpala na webových stránkách Sisters bakery – samosebou převedeno do bezlepkové podoby, nechtělo se mně šlehat zvlášt bílky, takže jsem se fakt celou dobu modlila ať se mi těsto v troubě nezdrcne. Krém jsem udělala komplet jiný, s vajíčky v krémech opravdu nekamarádím a nejsem schopna je pozřít.

Forma 23×23 cm

Těsto:

  • 150g povoleného másla
  • 150g mletého kokosového cukru
  • 80g mletých vlašáků
  • 40g mletých mandlí
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 čajová lžička kypřícího prášku
  • 70g mouky Nutrifee Dolce
  • 4 vejce

Máslo vyšlehejte do pěny s kokosovým cukrem a přišlehejte po jednom vajíčka. Vmíchejte ostatní ingredience a důkladně prošlehejte.

Vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte na 180 stupňů. Nechte vychladnout.

Ořechová náplň:

  • 120g mletých vlašáků
  • 80g mletých mandlí
  • 100g mletého kokosového cukru
  • 170ml vody
  • rumové aroma dle chuti

Všechny ingredience promíchejte, nechte chvíli odstát a naneste rovnoměrně na vychladlý korpus.

Čokoládový krém:

  • 150ml mléka
  • 1/2 balíčku čokoládového pudinku
  • 50g mléčné čokolády
  • 200g povoleného másla
  • kokosový cukr dle chuti

Pudinkový prášek rozmíchejte v 50 ml mléka. 100ml mléka zahřejte, přilijte pudinkovou směs a svařte do zhoustnutí. Odstavte a ihned vsypte nadrobno pokrájenou čokoládu a míchejte do rozpuštění. Přetáhněte potravinovou folii a nechte zcela vychladnout.

Po vychladnutí vyšlehejte s máslem a sladidlem do zhoustnutí. nejprve vyšlehejte bez oslazení, pokud jste zvolili sladkou čokoládu, je možné, že nebude doslazení třeba.

Vyšlehaný čokokrém naneste na ořechovou vrstvu a dejte lehce zatuhnout do lednice.

Posledním krokem je polití čokoládovou polevou.

  • 100ml smetany ke šlehání
  • 100g hořké čokolády.

Smetanu zahřejte, odstavte ze sporáku a nalámejte do ní čokoládu. Za stálého míchání nechte rozpustit a rovnoměrně rozetřete krém.

Bezlepkový opilý izidor