Možná pro některé tip na další vánoční cukroví, ale tyhle sušenky určitě najdou své místo na stole celoročně. Jsou jednoduché, rychlé. Základem je bílek a mandlová mouka a dál je to jen na vašich chutích. Meruňky i pistácie můžete zaměnit za cokoliv, na webu mám recept i na čokoládovou verzi, sami můžete vyzkoušet a posoudit, co je lepší.
- 200g mletých mandlí
- 2 bílky
- 120 g mletého kokosového cukru
- pár kapek mandlového aromatu
- nasekané blanšírované pistácie
- pokrájené sušené meruňky
- na obalení mletý kokosový nebo přírodní třtinový cukr – lze samosebou použít i klasický bílý
Bílky vyšlehejte do pevného sněhu, přisypte všechny ostatní ingredience a důkladně promíchejte – klidně to vezměte mixérem.
Z těsta odebírejte po troškách, tvořte kuličky, které obalte v cukru a dejte na plech. Hodně záleží na velikosti vajíček, pokud se vám těsto zdá hodě řídké, přisypte trochu mandlí.
Pečte na 180 stupňů.