O víkendu na mne z časopisu Gurmet vykouklo cukroví, který jsem nutně musela zkusit – samozřejmě v bezlepkově podobě. Sice vizuálně to není úplně nějaká hitparáda, ale o to lépe chutnají. Přiznávám se, že jsem měla obavu a moc nadějí jsem v tohle cukroví nevkládala, pro jistotu jsem ubrala poměrně dost mouky, hodila tam Schar mix Bread a opravdu se zadařilo. Na slepování jsem použila nugátový krém od firmy Rapunzel.
- 260g mouky Schar mix Bread
- 20g kakaa
- 200g povoleného másla
- 100g mletého kokosového cukru
- 1 žloutek
- 3 lžíce mléka
Kokosový cukr vyšlehejte s máslem do hladkého nadýchaného krému.
Zapracujte mouku a kakao, v tuhle chvíli bude těsto tužší, přidejte žloutek a mléko s prošlehejte znova dohladka.
Stříkekte na plech přes cukrářský sáček s řezanou špičkou pusinky o průměru cca 2,5 cm – pusinky nabydou.
Pečte na 180 stupňů cca 15 minut.
Nechte zcela vychladnout, teprve potom se sušenkami manipulujte a naplňte oříškovým krémem – opět ideálně přes cukrářský sáček.