Dnes opět jeden slaný recept – zapečený hermelín a k němu parmazánové vláčné pečivo. Už jsem dnes opravdu nevěděla co odpoledne ke sváče, nějak mě dochází nápady a hlavně svišti jedí jen pár věcí pořád dokola a mně už to fakt leze i ušima. Neříkám, že tohle je nějaká rychlovka, ale dobré je to moc.
Těsto:
- 1/4 kostky čerstvého droždí
- 250g mouky Schar mix Bread
- půl lžičky soli
- 30g strouhaného parmazánu
- 200m plnotučného mléka
- lžička sladidla
Z droždí, sladidla trochy mléka a lžíce mouky nechte vzejít kvásek. Přidejte ostatní ingredience, vypracujte hladké těsto a nechte kynout dokud se objem nezdvojnásobí.
Na menší pekáček nebo dortovou formu dejte do středu hermelín.
Z těsta tvořte malé kuličky, které obalujte v různých semínkách a naskládejte kolem hermelínu.
Pečte, ideálně v zapařené troubě na 210 stupňů do zlatova.