Rozpečený hermelín s parmazanovým pečivem

Dnes opět jeden slaný recept – zapečený hermelín a k němu parmazánové vláčné pečivo. Už jsem dnes opravdu nevěděla co odpoledne ke sváče, nějak mě dochází nápady a hlavně svišti jedí jen pár věcí pořád dokola a mně už to fakt leze i ušima. Neříkám, že tohle je nějaká rychlovka, ale dobré je to moc.

Těsto:

  • 1/4 kostky čerstvého droždí
  • 250g mouky Schar mix Bread
  • půl lžičky soli
  • 30g strouhaného parmazánu
  • 200m plnotučného mléka
  • lžička sladidla

Z droždí, sladidla trochy mléka a lžíce mouky nechte vzejít kvásek. Přidejte ostatní ingredience, vypracujte hladké těsto a nechte kynout dokud se objem nezdvojnásobí.

Na menší pekáček nebo dortovou formu dejte do středu hermelín.

Z těsta tvořte malé kuličky, které obalujte v různých semínkách a naskládejte kolem hermelínu.

Pečte, ideálně v zapařené troubě na 210 stupňů do zlatova.