Nedávno mě na Pinterestu zaujaly trubičky podle Josefa Maršálka. Chtěla jsem zkusit něco jiného než kremrole, ale zároveň něco co mi tady budou jíst všichni bez frfňání. Docela se to povedlo. Recept jsem si tedy upravila – na těsto jsem použila už léty prověřený recept na kremrole, prostě do toho bezlepku je lepší to vajíčko prsknout, než se pak modlit, aby se to po upečení nerozpadalo a v krému jsem naopak vajíčko vypustila, protože prostě vejce, které není vařené asi tak dva dny, nejsem schopna pozřít 😀
Těsto:
- 370 g mouky Nutrifree mix Per Pane
- 280g studeného nastrouhaného másla
- kelímek zakysané smetany
- vajíčko
- + vajíčko na potření
Všechny ingredience propracujte v hladké těsto, půjde to špatně, bude se to lepit, ale zvládnete to. Klidně v půlce práce umyjte ruce a začněte s čistýma, půjde to lépe.
Těsto uložte do lednice a nechte odpočívat, klidně i přes noc.
Rozdělte na dvě poloviny, každou rozválejte do čtverce, rozdělte na čtverečky menší cca 7×7 cm. Obtočte je kolem trubičky na kremrole tak, že trubička směruje z rohu do rohu a zbývajíci rohy přetáhněte přes sebe. Potřete rozšlehaným vajíčkem.
Pečte na 220 stupňů do zezlátnutí.
Krém:
- 1 vanilkový pudink
- 4 lžíce sladidla dle vašich preferencí
- 380ml mléka
- 200ml 40% smetany ke šlehání Kunín
- 50g másla
50ml mléka si odlijte do hrnečku a rozmíchejte v něm pudinkový prášek a sladidlo.
Zbylé mléko přiveďte k varu a za stálého míchání pomalu přilévejte pudinkovou směs a svařte hustý pudink. Ještě do horkého vmíchejte máslo. Ze začátku to bude vypadat všelijak, ale krásně se to spojí.
Přetáhněte potravinovou folií a nechte úplně vychladnout.
Šlehačku vyšlehejte do pevna a z lehka vmíchejte studený pudink.
Cukrářským sáčkem plňte trubičky.