Ano, opravdu pečená… chtěla jsem ji dělat už hrozně dávno, ale znáte to – buď jsem na to neměla všechny suroviny, nebo bylo něco důležitějšího a nebo se mi do toho zrovna prostě nechtělo, protože ač se to třeba nezdá, někdy jsem děsně líná lemra 😁 Jenže teď jsem si koupila Gurmet a co tam bylo? Prostě jasný znamení (na který já teda vůbec, jako správný kozoroh, nevěřím, ale nějak si to odůvodnit musím)😁.
Nesporná výhoda těhlech palačinky je, že nemusíte stát jak cvok u plotny a obracet, frknete do trouby a čekáte, jenže za tu dobu, než se upeče, byste těch obyčejných měli milion. Tak teď je jen na vás, jestli do toho půjdete nebo ne, ale za mě je určitě dobré vyzkoušet, je to jiné, určitě to nechutná jako palačinka, nevypadá to jak palačinka – děti na to hleděly jak sůvy z nudlí, ale je to dobré moc!
Já jsem se tedy tentokrát chtěla držet tak nějak receptu z toho Gurmetu, jenže na můj vkus tam bylo žalostně málo mouky a vůbec se mi to konzistenčně nezdálo, takže jsem ji dala víc a zase jsem měla strašně málo ovoce, které jsem pak ještě dodělávala – ano i já se občas nedržím receptů😁
Pánev, která může přijít do trouby nebo zapékací mísa o průměru 20cm
Nejprve připravte ovoce
- 8 rozpůlených švestek
- 100g sladidla dle preferencí
- lžíčka skořice
- 2 hvězdičky badyánu
- trocha másla
švestky dejte do pánve/mísy vyložené pečícím papírem, zasypte sladidlem smíchaným se skořicí, na každou švestku dejte trošku masla, podlijte třemi lžícemi vody a pečte na 220 do změknutí, odložte stranou.
Palačinka:
Mísu vložte do rozpálené trouby a připravte těsto.
- 2 vejce
- 70g sladidla dle preferencí
- 65g mouky Schar mix bread
- 120ml mleka
- špetka mleté vanilky
Vše rozmixujte tyčákem do hladké pěny. Z trouby vytáhněte mísu, vymažte olejem, vlijte těsto a rychle zpět do trouby.
Teď si to tam bude žít vlastním životem. Bude se to nafukovat, vyfukovat… prostě to ignorujte a tahejte ven až bude palačinka pěkně zlatá.
Vlijte do středu ovocnou naplň a můžete se na ni vrhnout, nelepsi je teplá 😉