Malinovo-pudinkový cop s čokoládou

Původně jsem dnes chtěla dělat ovocné šneky ( teda po pravdě jsem nechtěla dělat vůbec nic, protože mě právě teď doprovází období absolutní nechuti k čemukoli, ale bylo fajn se hecnout), jenže ty už jsem pekla několikrát, že si to samo říkalo o nějakou změnu, alespoň vizuální. Takže recept na těsto se zas až tak neliší.

Určitě je dobré použít do těsta termostabilní čokoládu – v troubě se nerozteče a za mě je to objev roku 😁

  • 18g čerstvého droždí
  • 150ml mléka
  • 30ml povoleného másla
  • 150g řeckého jogurtu
  • 340g mouky Schaer Mix B
  • 100g sladidla (cukr, třtinový cukr, kokosový mletý cukr, rýžový cukr)
  • kůra z jednoho chemicky neošetřeného citronu
  • 1 vajíčko
  • 1 žloutek
  • 3 lžíce termostabilní čokolády

Veškeré sypké ingredience smíchejte v míse, přidejte vajíčko, citronovou kůru, žloutek jogurt a mléko a začněte ideálně mixérem s hnětacím hákem zapracovávat, pak poslední do mísy přidejte máslo a vypracujte hladké těsto, do kterého ještě nakonec zapracujte čokoládu. Přetáhněte potravinovou folií a nechte zdvojnásobit objem.

Mezitím připravte pudinkovou náplň

  • 350ml mléka
  • 4 lžíce sladidla (cukr, sirup)
  • balíček vanilkového pudinkového prášku
  • maliny

Z ingrediencí uvařte pudink obvyklým způsobem, přetáhněte povrch ještě teplého pudinku potravinovou folií a nechte vychladnout.

Po vykynutí rozdělte těsto tři díly, kazdý rozválejte do obdélníku, potřete pudinkovou náplní, kterou posypejte malinami.

Zakulte jakoby do roládky a spleťte cop.

Na spodní rošt trouby dejte plech, na který vylijte vodu, rozpalte na 230 stupňů a nechte troubu zapařit.

Cop nechte asi 15 minut odpočívat a poté je vložíme do vyhřáté, zapařené trouby.

Po 20 minutách vytáhněte plech s vodou a pečte do zezlátnutí.

Bezlepkový cop s malinami