Původně jsem dnes chtěla dělat ovocné šneky ( teda po pravdě jsem nechtěla dělat vůbec nic, protože mě právě teď doprovází období absolutní nechuti k čemukoli, ale bylo fajn se hecnout), jenže ty už jsem pekla několikrát, že si to samo říkalo o nějakou změnu, alespoň vizuální. Takže recept na těsto se zas až tak neliší.
Určitě je dobré použít do těsta termostabilní čokoládu – v troubě se nerozteče a za mě je to objev roku 😁
- 18g čerstvého droždí
- 150ml mléka
- 30ml povoleného másla
- 150g řeckého jogurtu
- 340g mouky Schaer Mix B
- 100g sladidla (cukr, třtinový cukr, kokosový mletý cukr, rýžový cukr)
- kůra z jednoho chemicky neošetřeného citronu
- 1 vajíčko
- 1 žloutek
- 3 lžíce termostabilní čokolády
Veškeré sypké ingredience smíchejte v míse, přidejte vajíčko, citronovou kůru, žloutek jogurt a mléko a začněte ideálně mixérem s hnětacím hákem zapracovávat, pak poslední do mísy přidejte máslo a vypracujte hladké těsto, do kterého ještě nakonec zapracujte čokoládu. Přetáhněte potravinovou folií a nechte zdvojnásobit objem.
Mezitím připravte pudinkovou náplň
- 350ml mléka
- 4 lžíce sladidla (cukr, sirup)
- balíček vanilkového pudinkového prášku
- maliny
Z ingrediencí uvařte pudink obvyklým způsobem, přetáhněte povrch ještě teplého pudinku potravinovou folií a nechte vychladnout.
Po vykynutí rozdělte těsto tři díly, kazdý rozválejte do obdélníku, potřete pudinkovou náplní, kterou posypejte malinami.
Zakulte jakoby do roládky a spleťte cop.
Na spodní rošt trouby dejte plech, na který vylijte vodu, rozpalte na 230 stupňů a nechte troubu zapařit.
Cop nechte asi 15 minut odpočívat a poté je vložíme do vyhřáté, zapařené trouby.
Po 20 minutách vytáhněte plech s vodou a pečte do zezlátnutí.