Takže další dýňová krasavice. Je v podstatě až neskutečný, kam všude se dá dýně narvat. Minule to bylo v chlebu, kde jsem si dřív dýni nezvládla ani trochu představit, pak muffiny a dnes roláda. Dýňové pyré zvládnete udělat doma úplně v pohodě sami. Pokrájejte dýni hokaido, buďto jí na troše vody poduste, nebo dejte do trouby a upečte. Pak stačí jen s kapkou vody ponorným mixerem umixovat hladké pyré, uložit do lednice a podle potřeby odebírat.
- 3 velká vajíčka
- 180g sypkého sladidla
- 140g dýňového pyré
- 150g mouky Nutrifree Per Dolci
- lžička jedlé sody
- 30g mletých vlašských ořechů
- lžička dýňového koření
Vajíčka vyšlehejte se sladidlem do pěny, všlehejte dýňové pyré.
Přidejte mouku, jedlou sodu, perníkové koření a ořechy a důkladně promíchejte.
Vlijte na plech vyložený pečícím papírem a pečte na 180 stupňů cca 15 minut.
Přeneste na pocukrovanou utěrku, stočte do rolády a nechte zcela vychladnout.
Náplň:
Přidala jsem do receptu oproti fotce jedno mascarpone navíc, protože jsem měla málo krému:
- 500g mascarpone
- 200ml smetany ke šlehání 40%
- sladidlo dle preferencí a chuti
- vanilkový extrakt
Prošlehejte mascarpone s pár kapkami vanilkového extraktu a sladidla, vlijte smetanu a šlehejte do pevného krému.
Rozviňte roládu, natřete rovnoměrně krém a pevné zatočte zpět.