Dýňová roláda

Takže další dýňová krasavice. Je v podstatě až neskutečný, kam všude se dá dýně narvat. Minule to bylo v chlebu, kde jsem si dřív dýni nezvládla ani trochu představit, pak muffiny a dnes roláda. Dýňové pyré zvládnete udělat doma úplně v pohodě sami. Pokrájejte dýni hokaido, buďto jí na troše vody poduste, nebo dejte do trouby a upečte. Pak stačí jen s kapkou vody ponorným mixerem umixovat hladké pyré, uložit do lednice a podle potřeby odebírat.

  • 3 velká vajíčka
  • 180g sypkého sladidla
  • 140g dýňového pyré
  • 150g mouky Nutrifree Per Dolci
  • lžička jedlé sody
  • 30g mletých vlašských ořechů
  • lžička dýňového koření

Vajíčka vyšlehejte se sladidlem do pěny, všlehejte dýňové pyré.

Přidejte mouku, jedlou sodu, perníkové koření a ořechy a důkladně promíchejte.

Vlijte na plech vyložený pečícím papírem a pečte na 180 stupňů cca 15 minut.

Přeneste na pocukrovanou utěrku, stočte do rolády a nechte zcela vychladnout.

Náplň:

Přidala jsem do receptu oproti fotce jedno mascarpone navíc, protože jsem měla málo krému:

  • 500g mascarpone
  • 200ml smetany ke šlehání 40%
  • sladidlo dle preferencí a chuti
  • vanilkový extrakt

Prošlehejte mascarpone s pár kapkami vanilkového extraktu a sladidla, vlijte smetanu a šlehejte do pevného krému.

Rozviňte roládu, natřete rovnoměrně krém a pevné zatočte zpět.

Bezlepková dýňová roláda