Ano, můžete použít normální cukr! Úmyslně tuto větu píšu hned na úvod, protože vsadím boty, že první zpráva, která by mi přistála, by se týkala právě cukru😁. Akorát pak bude bábovka jinak barevná.
Dneska vás asi potěším, protože to je jeden z těch receptů ”Naházej do jedný mísy a promixuj”, jen to chce fakt dobrý vaječňák a ne tu lihovou hrůzu z obchodu, která kolem vajíček možná jenom prošla.
Kokosový cukr je dobré pomlet, on se docela blbě rozpouští, pokud použijete klasický, klidně dejte cukr krupici, to problémy dělat nebude.
- 4 vajíčka
- 170g kokosového ( normálního cukru)
- 1 prášek do pečiva
- lžíčka jedlé sody
- 250g másla
- 250ml vaječného likéru
- 250g mouky Nutri free per Dolce
Nejprve vyšlehejte máslo s cukrem do pěny, přidejte vajíčka a zašlehejte.
Přidejte mouku, kypřící prášek, sodu a vaječný likér a vymíchejte hladké těsto.
Nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte na 160 stupňů.
Pro lepší a rychlejší pečení přikryjte alobalem.
