Dýně kam se podíváš. Už jste ode mě měli letos chleba, roládu, tak asi dýňovou hitparádu zakončím asi tímhle receptem. Já sama jsem byla překvapena vláčností a nadýchaností, což se u bezlepku fakt cení. Ještě tedy uvidím, co to udělá přes noc, ale tak nějak tuším, že to bude v pohodě?
Co vůbec vy a dýně? Já ještě do nedávná myslela, že jsou dobré jen na vyřezávání na Halloween 😁
V receptu je 100g dýňového pyré. Já doporučuji připravit v troubě. Dýni Hokaido, nakrájejte na kostky (neloupat), pokapejte olejem, podlijte vodou a pečte do změknutí. Pak jen stačí projet tyčákem.
7 bulek:
- 300g mouky Schar mix bread
- 100g tučného jogurtu
- 100g dýňového pyré
- Lžička soli
- 1/3 čerstvého droždí
- lžička sladidla
- dýňová semínka ( do těsta i na posyp)
- 200ml vody
Nejprve ve troše vody rozmíchejte cukr a droždí, zasypte moukou a nechte vzejít kvásek.
Přidejte všechny ostatní ingredience a vypracujte hladké těsto, přikryjte potravinovou fólii a nechte zdvojnásobit objem.
Těsto rozdělte na 7 dílků a vytvarujte kostky, bulky, prostě cokoliv chcete. Dejte na plech a nechte cca 20 minut odpočívat pod utěrkou.
Troubu předehřejte na 215 stupňů. Je třeba péct s párou, takže kdo nemá v troubě pečení s ní, dá na spodní rošt plech s cca 0,5 litrem vody.
Bulky potřete vodou, posypte semínkem a dejte do trouby.
Pokud používáte plech s vodou, je třeba ho cca po 20 minutách !rychle! vytáhnout. Pak dopékejte do zlaté barvy.