Košíčky opilý Izidor

Určitě všichni znáte řezy ”opilý Izidor”. Najdete je i u mě na webu, protože já je měla ráda vždycky. Jak je někde tuzemák a vlašáky, tak jsem jak Monty z Chipa a Dalea, když ucítil sýr… Ve formě cukroví dělám pravidelně, akorát tedy po dva roky jsem měla problém s košíčky, které se mi pokaždé z poloviny rozpadly, protože si úplně recept nerozuměl s Frollou, ze které všechno cukroví dělám. Letos jsem tedy poprvé vyzkoušela korpusky už v říjnu a odrazila se od receptu na košíčky na webu mysundayfeast a klaplo to i v bezlepku, něco jsem z receptu vynechala, něco lehce upravila.

Z receptu uděláte cca 35 kousků

Košíčky:

  • 150 g mouky Nutrifree Frolla
  • 40 g mandlové mouky
  • 10g kakaa
  • 65 g moučkového cukru
  • 100 g povoleného másla
  • 1 menší vajíčko

Jednoduše, jako tomu u cukroví bývá prostě všechno umatlejte v kompaktní těsto a dejte vychladit do lednice alespoň na dvě hodiny.

Pak namačkejte do formiček – dávejte těsta opravdu málo ať máte dost místa na náplň a pečte na 170 cca 12 minut.

Ořechová náplň ( verze bez rumu):

  • 120g mletých vlašáků
  • 80g mletých mandlí
  • 100g mletého kokosového cukru
  • 170ml mléka
  • rumové aroma dle chuti

Vše promíchejte, zahřejte a za stálého míchání nechte zhoustnout a zcela vychladnout.

Košíčky naplňte po okraj.

Čokoládový krém:

  • 150ml mléka
  • 1/2 balíčku čokoládového pudinku
  • 50g mléčné čokolády
  • 200g povoleného másla
  • kokosový cukr dle chuti

Pudinkový prášek rozmíchejte v 50 ml mléka. 100ml mléka zahřejte, přilijte pudinkovou směs a svařte do zhoustnutí. Odstavte a ihned vsypte nadrobno pokrájenou čokoládu a míchejte do rozpuštění. Přetáhněte potravinovou folii a nechte zcela vychladnout.

Po vychladnutí vyšlehejte s máslem a sladidlem do zhoustnutí. nejprve vyšlehejte bez oslazení, pokud jste zvolili sladkou čokoládu, je možné, že nebude doslazení třeba.

Vyšlehaný čokokrém nastříkejte na ořechovou vrstvu a dejte lehce zatuhnout do lednice.

Nakonec máčejte v čololádě.

Bezlepkové košíčky