Trubičky

Tenhle recept je jeden u nás z nejoblíbenějších a dělám každý rok. Přiznávám se bez mučení, že úplně nadšena z něho nejsem, protože natáčet těsto na trubičky, stahovat ještě z těch rozpálených potvor fakt nepatří mezi moje oblíbené činnosti a každý rok se na to opravdu velice těším. Ale trubičky prostě být musí a tečka.

  • 300g mouky Nutrifree Frolla
  • 120g sypkého sladila
  • 180g másla
  • 10g kakaa
  • 60g mletých vlašáků
  • jedno vejce
  • jeden žloutek
  • čokoláda na namáčení

Ze všeho uplácejte kompaktní těsto. Dejte přes noc do lednice.

Druhý den rozválejte, rozkrájejte na čtverečky a natočte na trubičky.

Pečte na 180 stupňů.

Stahujte z trubiček ještě teplé.

Krém:

  • 1 vanilkový pudink
  • 4 lžíce sladidla dle vašich preferencí
  • 380ml mléka
  • 200ml 40% smetany ke šlehání Kunín
  • 50g másla

50ml mléka si odlijte do hrnečku a rozmíchejte v něm pudinkový prášek a sladidlo. 

Zbylé mléko přiveďte k varu a za stálého míchání pomalu přilévejte pudinkovou směs a svařte hustý pudink. Ještě do horkého vmíchejte máslo. Ze začátku to bude vypadat všelijak, ale krásně se to spojí. 

Přetáhněte potravinovou folií a nechte úplně vychladnout. 
Šlehačku vyšlehejte do pevna a z lehka vmíchejte studený pudink. Můžete přihodit a zašlehat strouhané ořechy.

Konce trubiček namáčejte v čokoládě, po zatuhnutí naplňte krémem

Bezlepkové trubičky