Letos má posedlost vaječňákem nezná mezí. Nebudu se tady vůbec zmiňovat o tom, kolik už ho ve mně skončilo a to tenhle recept píšu začátkem listopadu, takže bude hůř. Tady jsem teda dávala jen decentní množství, aby mohly jíst i děti, které to stejně jíst nebudou, protože to není suchý a dostatečně dusivý.
- 230g mouky Nutrifree Frolla
- 80g sypkého sladidla
- 50g mandlové mouky
- 150g másla
- 2 žloutky
Vypracujte kompaktní těsto a vyvalujte vámi zvolené tvary, které pečte na 180 stupňů do růžova.
Vrchní sušenky namočte v čokoládě a nechte zatuhnout.
Krém:
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 1 máslo
- 250 ml mléka
- 200 ml vaječňáku
- sladidlo dle chuti a preferencí
Z mléka a pudinkového prášku svařte hustý pudink, který nechte zcela vychladnout (přetáhněte potravinovou fólii). Poté vyšlehejte s máslem, vaječným koňakem a sladidlem do nadýchaného krému, kterým slepujete sušenky.