Dneska jeden docela rychlý recept, můžete asi použit jakékoliv vámi oblíbené ovoce, já tam prskla jahody. Ne že bych s nima pekla nějak extra ráda, protože se vždycky divně rozblemcnou, ale zatím v tom ovoci není moc z čeho vybírat.
Forma na chlebíček 10x10x20cm
- 3 vejce
- 200g cukru
- 150g zakysané smetany
- 220g mouky Nutrifree per Dolce
- 1/2 balíčku kypřícího prášku
- kůra z jednoho citronu
- 70ml oleje
- pár pokrájených jahod
+ poleva:
- 5 větších jahod promixovaných tyčákem
- šťáva z 1/2 citronu
- cukr moučka na zahuštění
Vejce vyšlehejte s cukrem a olejem do pěny, přidejte jogurt a ještě jednou projeďte mixérem.
Vmíchejte citronovou kůru, mouku a kypřící prášek, promíchejte a nakonec zapracujte pokrájené jahody.
Vlijte do papírem vyložené formy na chlebíček a pečte na 180 stupňů cca 45 minut. V půlce pečení přikryjte alobalem.
Po upečení vytáhněte z formy a dejte ideálně na mřížku.
Promixované jahody propasírujte přes sítko, smíchejte se šťávou z citronu a zahustěte cukrem. Glazurou podlijte ještě teplý chlebíček ( poleva rychleji zaschne).