Jahodový chlebíček

Dneska jeden docela rychlý recept, můžete asi použit jakékoliv vámi oblíbené ovoce, já tam prskla jahody. Ne že bych s nima pekla nějak extra ráda, protože se vždycky divně rozblemcnou, ale zatím v tom ovoci není moc z čeho vybírat.

Forma na chlebíček 10x10x20cm

  • 3 vejce
  • 200g cukru
  • 150g zakysané smetany
  • 220g mouky Nutrifree per Dolce
  • 1/2 balíčku kypřícího prášku
  • kůra z jednoho citronu
  • 70ml oleje
  • pár pokrájených jahod

+ poleva:

  • 5 větších jahod promixovaných tyčákem
  • šťáva z 1/2 citronu
  • cukr moučka na zahuštění

Vejce vyšlehejte s cukrem a olejem do pěny, přidejte jogurt a ještě jednou projeďte mixérem.

Vmíchejte citronovou kůru, mouku a kypřící prášek, promíchejte a nakonec zapracujte pokrájené jahody.

Vlijte do papírem vyložené formy na chlebíček a pečte na 180 stupňů cca 45 minut. V půlce pečení přikryjte alobalem.

Po upečení vytáhněte z formy a dejte ideálně na mřížku.

Promixované jahody propasírujte přes sítko, smíchejte se šťávou z citronu a zahustěte cukrem. Glazurou podlijte ještě teplý chlebíček ( poleva rychleji zaschne).

Bezlepkový jahodový chlebíček