Kremrole s malinovo-mátovým sněhem

Vedro! Péct v Praze v osmém patře hned pod střechou je peklo, takže jsem potřebovala něco, co nebudu mít v troubě půl dne. V plánu byly ovocné špičky, ale tak dokonale jsem uklidila formu, že už ji zřejmě nikdy nenajdu. Plán číslo dvě byl kremrole. No, po dvou hodinách hledání trubiček jsem si vzpomněla, že jsem je vyhodila, protože už byly hnusný, takže to vypadalo, že skončím u plánu číslo tři – nedělat nic. Nakonec jsem se tedy vybičovala a pro ty trubky dojela do obchodu a máme tady tyhle naprosto úžasný kremrole. Teda v tomto okamžiku, co sepisuju recept, kremrole už nemáme 🤷‍♀️

Recept na listové těsto znova vypisovat nebudu, najdete ho tady na webu, překvapivě pod názvem “listové těsto”. Pokud se s nim nechcete drbat, objevila jsem docela obstojné od dr. Pekaře, nějaké výhrady bych k němu samozřejmě měla, ale myslím, že je to dobrá varianta, pokud se do domácího pouštět nechcete.

a recept na sníh zde:

  • 2 bílky 
  • malinové pyré – tolik kolik váží bílky
  • 200g cukru krystal 
  • 6 lžic vody
  • přírodní mátový olej vhodný k potravinářským účelům

150g cukru s vodou dejte do hrnce a dejte vařit.

Bílky s pyré a zbývajícím cukrem, začněte šlehat ( já šlehám teda nad parou, kdo nechce, může šlehat normálně).

Rozvar z vody a cukru by se měl zahřát na teplotu cca 120 stupňů, ale já to nehlídám, měl by být prostě hustší.

Když bílky začnou houstnout, začněte pramínkem přilévat horký sirup a šlehat do úplného zhoustnutí. Může to trvat fakt dlouho.

Pak jen naplňte trubičky a je hotovo.

bezlepkové kremrole s malinovým sněhem