Nepečený jahodový dezert

Piškoty, jahody, agar, zakysanka, šlehačka a nějaký cukr a během chvilky vykouzlíte toto. Já tyhle recepty ráda nemám, je to nuda, ale vím, že vy jo, takže budu tak moc hodná a podělím se o něho. Kdo nechce použít agar, tak můžete klidně želatinu, ale já s ní nedělám úplně ráda.

  • Cukrářské piškoty Schar
  • 300g čerstvých jahod
  • cukr nebo jakékoliv jiné sladidlo
  • 2 zakysané tučné smetany
  • 1 smetana na šlehání 40%
  • agar Vitana

Jahody krátce povařte, oslaďte pokud je třeba a promixujte tyčákem. Zvažte a dolijte vodu do hmotnosti 400g.
Vraťte zpět na sporák, zahřejte, vmíchejte agar od Vitany a minutu za stálého míchání povařte. Odstavte a nechte vychladnout. Agar začíná tuhnout až když je směs studena, takže nepropadejte panice, pokud to bude stále tekuté.

formu 25×25 cm vyložte pečícím papírem a naskládejte do ní piškoty.

Vychladlou směs nalijte na piškoty a dejte ztuhnout do lednice.

Zakysanou smetanu smíchejte se šlehačkou, doslaďte dle chuti a vyšlehejte do pevného krému. Naneste za ztuhlou jahodovou vrstvu a dejte chladit přes noc.

Nepečené bezlepkové jahodové řezy