S chlebíčky se tu roztrhl pytel, že? Ale když ona je to taková rychlovka, do které můžete schovat ovoce, které potřebujete rychle zpracovat. Dneska padl pomeranč, určitě to bude super i s citronem, do těsta můžete naházel jakékoliv pokrájené ovoce, maliny, třešně, prostě cokoliv vás napadne. Z dvojité dávky vykouzlíte bábovku a nebo rozdělte těsto a udělejte muffiny.
Je mi úplně jasné, že první dotazy budou na záměnu mouky, takže můžu říct, že tohle těsto mám vyzkoušené se Scharem Mix Bread a Nutrifree Dolce. Nic dalšího jsem nezkoušela a ani nebudu, protože tohle jsou moje dvě oblíbené mouky na tento typ těsta. Obě mně přijdou chuťově neutrální, není z nich cítit žádný ocas a nikdy mně po vytažení z trouby nečeká infarktová situace, kterých už jsem v bezlepku zažila docela dost.
Opět se jedná o recept, kdy použijete jednu mísu a odpadá tuna zašpiněného nádobí, teda když nepočítám struhadlo na tu pomerančovou kůru – ale žádné sólo šlehání bílků, nic. Prostě to hádejte do mísy, tak jak je to v postupu a úspěch je zaručen!
Forma na chléb 10x10x20cm
- 160g povoleného másla
- 150g sypkého sladidla
- 3 vejce
- 220g mouky Nutrifree per Dolce/ Schar mix Bread
- pár kapek pomerančové esence
- 2 zarovnané lžíčky kypřícího prášku
- 150g řeckého jogurtu
- šťáva z jednoho pomeranče
- nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
Změklé máslo utřete se sladidlem a po jednom vmixujte vajíčka.
Přidejte jogurt, pomerančovou esenci, promíchejte a nakonec přisypte mouku a kypřící prášek s vyšlehejte hladké těsto, nakonec všlejehte pomerančovou šťávu.
Formu vyložte pečícím papírem a troubu předehřejte na 190 stupňů.
Vložte do trouby, zhruba po 30 minutách překryjte alobalem a pečte dokud povrch nezezlátne a při testu vytáhnete čistou špejli.
Můžete potřít pomerančovou marmeládou, kterou pro lepší manipulaci zahřejte.