Opět se budu opakovat, ale nemám ráda linecké cukroví! Jenže děti ano… takže buď tuhle disciplínu svěřím mamce, která už je v bezlepku fakt dobrá a klasické linecké dělá převážně ona, nebo to přetrpím a prostě pár dávek udělám. Už loni jsem se hecla a udělala alespoň kakaové, které jsem plnila meruňkovou marmeládou, ale protože je u nás poslední dobou hitem ořechová pomazánka (něco jako nutela, ale výživově a složením o facku lepší než nutela), zkusila jsem to promazat tím a ani jsem neochutnala 😀
- 280g mouky Nuteifree frolla
- 200g másla
- 100g sypkého sladidla ( já dala mletý kokosový cukr)
- 2 žloutky
- 2 lžíce kakaa
- + Nutela nebo podobná pomazánka na promazání
Vzhledem k tomu, že se jedná o klasiku linecké, tak prostě uplácejte všechno do kompaktní hmoty, dejte uležet do lednice a pak normálně rozvalujeme, vykrajujeme a pečeme. Žádná složitost v tom opravdu není.
Peču cca na 170 stupňů asi 10 minut, ale řiďte se vždy zkušeností s vaší troubou.
Z plechu sundáme až studené, ale jako opravdu, jinak se s cukrovím rozlučte a plníme Nutelou 😉