Původně to měla být jedna velká bábovka, ale když jsem sahala do skříně pro polohrubou rýžovou mouku, vykoukla na mne forma na minibábovky, kterou už mám nějaký čas doma a nebyl čas ji použít. Tím jsem v podstatě zabila dvě mouchy jednou ranou, protože je mi jasné, že by některé osazenstvo domácnosti frfňalo, proč není obyčejná bábovka, takže z tohoto těsta nakonec vznikly tři různé druhy minibáboviček.
Na 10 ks:
- 5 vajíček
- 150 g sladidla (cukr, rýžový cukr, třtinový cukr, odpovídající množství xylitolu, kokosový cukr)
- 250ml smetany ke šlenání
- citronová kůra
- 220g mouky Schaer mix B
- 100g rýžové polohrubé mouky Adveni
- bezlepkový prášek do pečiva
- mražené maliny
- sekané pistácie
- bílá čokoláda
Vajíčka se sladidlem vyšlehejte do husté pěny, do které všlehejte postupně smetanu.
Vmíchejte citronovou kůru a obě mouky promíchané s kypřícím práškem. Těsto nechte chvílí odstát, během pěti minut lehce zhoustne.
Vlijte buď do jedné velké formy na bábovku, nebo do formy na mini bábovky a do těsta zamačkejte mražené maliny. Předem důkladně vymažte máslem a vysypejte polohrubou rýžovou moukou.
Pečeme na 180 stupňů cca 30 minut.
Po vychladnutí přelijte rozpuštěnou bílou čokoládou a posypejte drcenými pistáciemi a malinovým práškem.