Kynuté buchty II.

Ikdyz jsou předchozí dva recepty na kynuté buchty , které tu na stránkách najdete, vymazlené, dnes dávám další variantu. Dost často se mi totiž stane, ze doma mám prostě jinou mouku, nebo naopak něco chybí. Tentokrat tomu nebylo jinak, takže opět improvizace a opravdu povedená, boule za ušima měli i lepkáčí.

  • 400 g mouky Schar mix B
  • 120 g thanzongu – postup na výrobu ZDE
  • 70g sladidla – sypkého
  • 40g rozpuštěného másla
  • 40g oleje
  • půl kostky čerstvého droždí
  • 220 ml mléka
  • trocha citronové kůry
  • 1 vejce
  • 2 žloutky

Z droždí, cukru, trochu vody a mouky rozmíchejte kašičku a nechte vzejít kvásek.

Přidejte všechny ostatní ingredience, vypracujte hladké těsto, které nechte dvojnásobně zvětšit objem.

Těsto rozdělte na 12 kousků, každý důkladně propracujte a prohněťte na pomoučené pracovní desce, naplňte oblíbenou náplní a naskládejte na plech, který je buď vyložený pečícím papírem nebo vymaštěný olejem.

Troubu předehřejte na 220 stupňů a na spodní rošt deje plech s litrem vody na zapaření trouby.

Buchty nechte ještě zhruba 15 minut odpočívat, potřete olejem a pak vložte do trouby, zhruba za 15 minut vytáhneme plech a vodou a pečeme dozlatova.

Po vytažení ještě jednou poolejujte.