Dneska přináším tip na zpracování přezrálých banánů. Zároveň se u mě jedná o premiéru mouky Nutrifree Mix per Dolci, která vyšla naprosto výborně. Bez použití vajíček i živočišného mléka jsou muffiny úžasně vláčné a nadýchané a bananová chuť v kombinaci s kakaem a kokosovým cukrem je hodně podařená.
- 170g mouky Nutrifree Mix per Dolci
- 130g kokosového cukru
- 40g kakaa
- lžíčka jedlé sody
- lžíčka kypřícího prášku
- 120ml kokosového kefíru ( případně rostlinného mléka a lžíčky octa)
- 80ml oleje
- lžíce vanilkového pudinku
- 2 hodně zralé vidličkou rozmačkané banány
- nasekaná čokoláda
Nejprve v míse smíchejte všechny sypké suroviny, přidejte olej, kefír a rozmačkaný banán.
Mixérem vyšlehejte hladké těsto, které naneste do muffinové formy vyložené papírovými košíčky ( těsto dejte zhruba do 2/3 košíčku).
Na každý muffin dejte posekanou čokoládu a pečte na 180 stupňů. Délku času uzpůsobte vaší troubě, případně proveďte test špejlí.