Banánové muffiny – vegan

Dneska přináším tip na zpracování přezrálých banánů. Zároveň se u mě jedná o premiéru mouky Nutrifree Mix per Dolci, která vyšla naprosto výborně. Bez použití vajíček i živočišného mléka jsou muffiny úžasně vláčné a nadýchané a bananová chuť v kombinaci s kakaem a kokosovým cukrem je hodně podařená.

  • 170g mouky Nutrifree Mix per Dolci
  • 130g kokosového cukru
  • 40g kakaa
  • lžíčka jedlé sody
  • lžíčka kypřícího prášku
  • 120ml kokosového kefíru ( případně rostlinného mléka a lžíčky octa)
  • 80ml oleje
  • lžíce vanilkového pudinku
  • 2 hodně zralé vidličkou rozmačkané banány
  • nasekaná čokoláda

Nejprve v míse smíchejte všechny sypké suroviny, přidejte olej, kefír a rozmačkaný banán.

Mixérem vyšlehejte hladké těsto, které naneste do muffinové formy vyložené papírovými košíčky ( těsto dejte zhruba do 2/3 košíčku).

Na každý muffin dejte posekanou čokoládu a pečte na 180 stupňů. Délku času uzpůsobte vaší troubě, případně proveďte test špejlí.