Opět jedna klasika. Indiánky ze sněhu zná snad každý. Tady jsem se opravdu musela překonat, protože fakt nesnáším tepelně neupravená vajíčka a dělá mě neskutečný problém to pozřít. Nicméně byla po nich poptávka a co bych pro své pány neudělala, že? Recept je jednoduchý a zvládne ho úplně každý, není se třeba bát.
na 14 kousků:
- 2 vajíčka
- 2 lžíce sladidla (cukr, třtinový cukr, xylitol, rýžový cukr)
- 4 lžíce mouky Nutrifree per Dolce
- 2 lžíce oleje
Nejprve vyšlehejte do pevného sněhu bílky. Je nutné šlehat co nejdéle, dokud se špičky sněhu nebudou ohýbat a budou při vytažení metel, rovně nahoru.
Do takto pevného sněhu zašlehejte po jednom žloutky a olej a nakonec jemně vmíchejte mouku.
Přes cukrářský sáček se kulatou cca 1cm širokou špičkou, stříkejte na plech piškoty a pečte na 180 stupňů do zlatavé barvy.
Nechte zchladnout.
Na bílkový sníh:
- 3 bílky
- 90g sladidla (xylitol, cukr, třtinový cukr)
- lžíce citronové šťávy
Bílky se sladidlem dejte do mísy, umístěte nad hrnec s vodou a v páře vyšlehejte hustý krém, zhruba po 10 minutách přidejte citronovou šťávu.
Jakmile je pěna hustá a drží tvar, sundejte z páry a ještě chvíli prošlehejte, dokud sníh trochu nevychladne.
Cukrářským sáčkem – opět s kulatou špičkou s průměrem 1 cm nastříkejte ve čtyřech vrstvách sníh na piškoty a dejte do lednice chladit.
Nakonec rozpusťe čokoládu, kterou lehce nařeďte kakaovým máslem a indiánky v ní namočte.