Burger s trhaným vepřovým masem

Zbyly mně hamburgerové housky, a na instagramu se v poslední době roztrhl pytel s recepty na trhané maso. Recept na úžasné vláčné a měkké bulky najdete ZDE. Na trhané maso můžete použít vepřovou plec nebo krkovici, ale klidně i kuřecí nebo hovězí maso. Doporučuji si připravit možná den předem, aby se chutě lépe propojily. Já jsem dělala zkušebně z cca 0,5 kg masa, něco jsem snědla samotné + jsem z toho naplnila 3 bulky.

  • vepřová plec nebo krkovice
  • 2 lžíčky uzené papriky
  • lžíčka chilli
  • lžíčka sladké papriky
  • lžíce sušené cibule
  • lžíce sušeného česneku
  • lžíčka soli
  • lžíčka římského kmínu
  • trochu pepře
  • oblíbená BBQ omáčka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sklenička cideru, bezlepkového piva nebo vína

Všechno koření smíchejte s olejem a důkladně ze všech stran namarinujte maso a nechte cca 2 hodiny proležet. BBQ omáčku nechte zatím stranou.

Poté rozpalte pánev, maso ze všech stran důkladně opečte, vložte do hlubšího pekáčku a podlejte tekutinou – může být i voda.

Troubu rozpalte na 150 stupňů a za občasného otáčení masa pečte takto pomalu cca 4 hodiny.

Slijte tekutinu a maso v pekáčku pomocí dvou vidliček natrhejte, pak přilijte výpek tak, aby bylo maso šťavnaté ale utopené, klidně si dejte i zbyte stranou, protože maso tekutinu nasákne. Nakonec vmíchejte trochu BBQ omáčky.

Maso můžete podávat s hranolkama, tortilou nebo naplnit buregry, tak jako já.

Bezlepkový burger s trhaným masem