Pokud neradi zaděláváte těsta, je tenhle recept přímo stvořen pro vás. Přiznávám se, že jsem k tomu byla lehce skeptická, ale zkusit se má věechno a výsledek rozhodně překvapil. Inspiraci jsem našla na Pinterestu kdysi dávno a pořád jsem to oddalovala. Dneska jsem potřebovala zbavit se jablek a štrůdlů už bylo dost. Výhodou je, že recept je nejen bez lepku, ale i vajíček a pokud v posledním kroku vynecháte máslo a použijete třeba alsan, máte i bezmléčnou variantu.
- hrnek rýžové mouky polohrubé Adveni
- hrnek sladidla dle vlastního výběru (já dala mletý kokosový cukr)
- hrnek mouky Adveni fialová
- 1/4 lžíčky mleté vanilky
- balíček kypřícího prášku bez lepku Amylon
- 5 velkých jablek
- skořice dle chuti
- sladidlo na proslazení jablek dle chuti
- cca 100g strouhaného másla
Jablka nastrouhejte, dochuťte skořicí, případně doslaďte.
Mouky, sladidlo, kypřící prášek a vanilku důkladně promýchejte.
Připravte si pekáček nebo formu o rozměrech cca 22x22cm, vymažte máslem, vysypte polohrubou moukou nebo vyložte pečícím papírem.
Na dno formy nasypte třetinu sypké směsi, na ní polovinu nastrouhaných jablek. Opět třetinu směsi a jablka a zakončete sypkou směsí. postrouhejte máslem a pečte v předehřáté troubě na 210 stupňů cca 40 minut dokud povrch nezezlátne.