Sypaná buchta

Pokud neradi zaděláváte těsta, je tenhle recept přímo stvořen pro vás. Přiznávám se, že jsem k tomu byla lehce skeptická, ale zkusit se má věechno a výsledek rozhodně překvapil. Inspiraci jsem našla na Pinterestu kdysi dávno a pořád jsem to oddalovala. Dneska jsem potřebovala zbavit se jablek a štrůdlů už bylo dost. Výhodou je, že recept je nejen bez lepku, ale i vajíček a pokud v posledním kroku vynecháte máslo a použijete třeba alsan, máte i bezmléčnou variantu.

  • hrnek rýžové mouky polohrubé Adveni
  • hrnek sladidla dle vlastního výběru (já dala mletý kokosový cukr)
  • hrnek mouky Adveni fialová
  • 1/4 lžíčky mleté vanilky
  • balíček kypřícího prášku bez lepku Amylon
  • 5 velkých jablek
  • skořice dle chuti
  • sladidlo na proslazení jablek dle chuti
  • cca 100g strouhaného másla

Jablka nastrouhejte, dochuťte skořicí, případně doslaďte.

Mouky, sladidlo, kypřící prášek a vanilku důkladně promýchejte.

Připravte si pekáček nebo formu o rozměrech cca 22x22cm, vymažte máslem, vysypte polohrubou moukou nebo vyložte pečícím papírem.

Na dno formy nasypte třetinu sypké směsi, na ní polovinu nastrouhaných jablek. Opět třetinu směsi a jablka a zakončete sypkou směsí. postrouhejte máslem a pečte v předehřáté troubě na 210 stupňů cca 40 minut dokud povrch nezezlátne.

bezlepková sypaná buchta