Dlouho tu nebyl žádný recept na perník. Tak jak jsem ho dělala dřív snad každých čtrnáct dní, perníkové šílenství u dětí opadlo a dnes je na stole opravdu po hodně dlouhé době. Jedná se o úplně jednoduchý recept – ty mám opravdu nejraději. Pokud jdou všechny ingredience najednou smíchat v jedné míse, je to pro mě proste ideální – málo práce, málo špinavého nádobí.
forma 25x25cm
- 230g mouky Schar mix B
- 70g rýžové mouky polohrubé
- 15g kakaa
- 1 prášek do pečiva
- lžíce perníkového kořeni
- 2 vejce
- 170ml vody
- 70ml oleje
- 190g mletého kokosového cukru
- 120g povidel
Jak už jsem psala, postup je úplně snadný. Nejdříve do mísy dejte veškeré sypké ingredience, pomichejte, přidejte vajíčka, povidla a vodu s olejem a důkladně promíchejte. Já používám mixér.
Vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte na 180 stupňů.
Po vychladnutí pomažte vrch perníku povidly a polibte čokoládou. Můžete posypat kokosem nebo strouhanými ořechy.