Perník

Dlouho tu nebyl žádný recept na perník. Tak jak jsem ho dělala dřív snad každých čtrnáct dní, perníkové šílenství u dětí opadlo a dnes je na stole opravdu po hodně dlouhé době. Jedná se o úplně jednoduchý recept – ty mám opravdu nejraději. Pokud jdou všechny ingredience najednou smíchat v jedné míse, je to pro mě proste ideální – málo práce, málo špinavého nádobí.

forma 25x25cm

  • 230g mouky Schar mix B
  • 70g rýžové mouky polohrubé
  • 15g kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • lžíce perníkového kořeni
  • 2 vejce
  • 170ml vody
  • 70ml oleje
  • 190g mletého kokosového cukru
  • 120g povidel

Jak už jsem psala, postup je úplně snadný. Nejdříve do mísy dejte veškeré sypké ingredience, pomichejte, přidejte vajíčka, povidla a vodu s olejem a důkladně promíchejte. Já používám mixér.

Vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte na 180 stupňů.

Po vychladnutí pomažte vrch perníku povidly a polibte čokoládou. Můžete posypat kokosem nebo strouhanými ořechy.

Bezlepkový perník