Česnekové kuře na zelenině s quinoou

Dnešní, celkem vydařený experiment s kuřetem. Pro děti dělám klasicky pečené kuře, ale protože ho vyžadují poměrně často, nám už dávám do druhého pekáčku bokem a různě ho upravuji. Tentokrát to bylo takový, co dům dal. Pod kuřetem skončily brambory, paprika, zbytek porku a cibule, hrášek, určitě by se hodila i mrkev, fazolky…

Na dvě porce:

  • 2 kuřecí prsa supreme
  • 3 lžíčky sušeného česneku
  • plátek másla
  • sůl
  • pepř
  • 6 menších brambor i se slupkou
  • 1 menší červená paprika
  • kousek pórku
  • hrst hrášku
  • půlka cibule
  • hrníček quinoi

Kuřecí prsa osolte a potřete sušeným česnekem.

Na pánvi rozehřejte máslo a kuře opečte ze všech stran.

Zeleninu pokrájejte na kousky, osolte a opepřete, na ní položte opečená prsa, přilejte výpek z pánve a zalejte trochou vody.

Pečte v troubě na 180 stupňů a občas zeleninu promíchejte a dávejte pozor, aby se tekutina nevypekla.

Quinou uvařte podle návodu.

Zhruba po hodině vyjměte pekáč z trouby, maso dejte stranou a quinou promíchejte s pečenou zeleninou a zbytkem šťávy. Vraťte maso a ještě na chvíli vložte do trouby – klidně i vypnuté. Jde jen o to, aby se chutě důkladně propojily.