Mám strašně ráda quiche a od začátku bezlepkové diety jsem vyzkoušela nepřeberné množství směsí či kombinací jednodruhovek. Ale teď jsem narazila na mouku Multioso od firmy Nutrifree a to je jedním slovem pecka. Přesně tak jsem si totiž výsledek vždycky představovala. Ne, že ostatní by snad nebylo jedle, ale k tomuto nemam jedinou výhradu.
Těsto:
- 210g mouky Multioso Nutrifree
- 130g másla
- 4 lžíce zakysané smetany
- vajíčko
- malá lžička soli
Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které uložíme alespoň na dvě hodiny do lednice.
Náplň:
- 250ml smetany na šlehání
- 150g strouhané Goudy
- pokrájená slanina na kostičky
- pokrájené papričky jalapenos
- 4 vajíčka
Na suché pánvi opečte slaninu.
Těsto vytáhneme z lednice a namačkáme do koláčové formy.
Smícháme veškeré ingredience na náplň. Sýr je dobré nastrouhat. Vylijeme do formy na těsto a pečeme na 180 stupňů. Koláč bude hotový, jakmile náplň v troubě ztuhne a navrchu se vytvoří krustička.
Koláč v troubě naběhne, ale jakmile ho vyndáte ven, tak chladnutím spadne. Neděste se, je to normální jev.
Servírujeme se zeleninovým salátem.