Lískooříškové nanuky v bílé čokoládě

Počasí nám opět trochu přitvrdilo, takže další z ledových osvěžení. Tentokrát jsem použila klasickou smetanu, lískooříškové máslo od firmy Butterland a čokoládová poleva z bílé čokolády z Troubelic. Výsledek naprosto perfektní. Kolik nanuků z toho vznikne, záleží na velikosti formiček, které vlastníte.

  • 180ml 40% smetany ke šlehání
  • dvě lžíce kakaa
  • 2 lžíce lískooříškové pasty Butterland
  • javorový sirup dle chuti

poleva:

  • 2x bílá čokoláda z Troubelic
  • dvě lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce rozpuštěného kakaového másla
  • drcené piemontské oříšky

Smetanu, kakao, lískooříškovou pastu a javorový sirup promixujte ideálně tyčovým mixérem ve vysoké nádobě.

Nalijeme do formiček a dáme zatuhnout. Ideálně přes noc, aby se s nanuky dále dobře pracovalo.

Rozpustíme čokoládu s olejem a máslem a máčíme v ní nanuky v několika vrstvách. Závěrečnou vrstvu ještě před ztuhnutím posypeme drcenými oříšky a vrátíme zpět do mrazáku.

Před podáváním doporučuji nechat chvíli povolit.

lískooříškové nanuky