Konečně jsem si po dlouhé době opět založila kvásek a shodou náhod na mě z časopisu vyskočil recept na kváskové krekry – to si přímo říkalo o to, abych to šla vyzkoušet. Výborné tedy bylo, že jsem ani nijak extra nemusela měnit gramáž mouky, recept není nijak složitý, když tedy odmyslím časovou náročnost při kváskování, ale zas je velkou výhodou, že už pak nečekáte na kynutí a rovnou vyvalujete těsto.
- Lžíce bezlepkového kvásku
- 125 ml vody
- 100g mouky schar mix Bread
Vše důkladně v míse smíchat, přetáhnout potravinovou fólií a nechat vykvasit cca 10 hodin.
Poté přisypat:
- 60g mouky Schar mix Bread
- 60g Adveni směs Modrá
- lžíčka soli
- 25ml olivového oleje
- 20ml slunečnicového oleje
- 50g mixu semínek
- + semínka na posypání
Vše rukou zpracujte v tužší těsto, které rozdělte na tři díly, vyválejte mezi pečícím papírem na opravdu tenkou placku.
Posypte semínky, můžete ještě i solí a válečkem do těsta semínka zaválejte.
Rozkrájejte a pečte na 200 do zezlátnutí.