“Be-Be” řezy

Znáte? U nás to byl hodně oblíbený dezert s predevčírem jsem si na něho, ani nevím proč, vzpomněla. Sušenky si můžete upéct vlastní, ale přiznávám se, že se mi s nimi opravdu crcat nechtělo, protože jinak je to opravdu rychlovka. Sáhla jsem tedy po máslových sušenkách od Scharu, které úplně až tak nevyhledávám, ale tady splnily účel naprosto dokonale.

Plech 36×25 cm

  • 3 vajíčka
  • 80g sypkého sladidla
  • 2 lžíce oleje
  • 110g mouky Schar mix B

Vejce se sladidlem a olejem začněte šlehat ve vodní lázni do husté pěny. Opatrně vmíchejte prosátou mouku, vlijte na plech vyložený pečícím papírem a pečte na 180 stupňů do zezlátnutí. Nechte vychladnout.

Krém:

  • 1,5 balíčku vanilkového pudinku
  • 4 lžíce sladidla
  • 0,5 litru mléka
  • 80g másla
  • + balíček máslových sušenek Schar

Ve 100 ml mléka rozmíchejte pudinkový prášek se sladidlem. Zbytek mléka přiveďte k varu, vlijte pudinkovou směs a za stálého míchání svařte hustý pudink a vmíchejte do něho máslo.

Chvíli to bude trvat všelijak, ale mějte trpělivost a směs se časem spojí.

Ještě teplé vlijte na upečený korpus a rovnoměrně rozetřete.

Krém poklaďte sušenkami, jednu vedle druhé. Nechte lehce vychladnout.

POLEVA:

  • 100 ml šlehačky
  • 100 g čokolády

Šlehačku přiveďte k varu, vhoďte do ní nalámanou čokoládu a míchejte dokud se nerozpustí a nespojí se smetanou.

Polijte sušenky a dejte do lednice vychladit.

Bezlepkové Be-Be řezy