Tvarohový koláč s meruňkami

Taky se vždycky po zimě těšíte na letní ovoce? Já jo! Proto jsem měla děsnou radost, když jsem zjistila, že už jsou meruňky ( o ceně se nebudeme zmiňovat, jo? ). Nápadů bylo hodně, času málo, navíc bylo už půl desáté večer, takže jsem se rozhodla, z mého pohledu, pro něco rychlého. A kdo čuměl ještě o půl jedný do trouby, jak husa do flašky? Ano, správně – JÁ. Ale recept je fakt jednoduchý, jen se připravte na to, že v troubě si koláč chvilku pobude 😉

A prosím vás, tvaroh choceňský v alobalu, pokud to zas někdo pojme jako freestyle, vymění tam ideálně jedenáct surovin z deseti a tvaroh tam švihne tekutý ve vaničce, tak mi prosím nepište, že se to nepovedlo! Dodržujeme postupy a všechno se nám povede – teda skoro všechno, pokud někdo vlastni obě ruce levé, tak to je na jiný příspěvek 😀

Forma 24x35cm

Těsto:

  • 320g mouky Schar mix Bread
  • lžíčka kypřícího prášku
  • 150 g sypkého sladidla
  • 150g studeného strouhaného másla
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 menší vajíčko

Všechny ingredience uplácejte do kompaktního těsta a dejte než připravíte vše ostatní do mrazáku.

Tvarohová vrstva:

  • 1/2 kila choceňského tvarohu v KOSTCE
  • sypké sladidlo dle chuti
  • 2 vajíčka
  • zbytek zakysané smetany
  • 120ml mléka
  • meruňky

Plech vyložte pečícím papírem. Těsto, které jste dali do mrazáku ( pokud nedali, tak teď budou nervíky trochu na pochodu, ale zvládnout se to dá), rozdělte na polovinu. tu první nastrouhejte na plech, rovnoměrně rozprostřete a trochu utlačte. Druhou část vložte opět do mrazáku.

Plech strčte na 15 minut do trouby rozehřáté na 180 stupňů.

Do mísy dejte tvaroh, vejce, zakysanku, sladidlo, mléko a vyšlehejte hladký krém, který nalijte na předpečené těsto. Na tvaroh dejte přepůlené meruňky (řezem dolu) a zbylé těsto z mrazáku nastrouhejte na vrch.

Vraťte do trouby a pečte na 180 stupňů. Já to měla v troubě snad 1,5 hodiny, možná i déle.

Bezlepkové tvarohové řezy s meruňkami