Dneska recept na brownies sušenky, které jsem kdysi našla na instagramu u “bromabakery” – proklik dávat nebudu, jsem na mobilu a nerada bych ho vzteky vyhodila z okna, protože to na něm jde prostě blbě, takže pokud si někdo chce dohledat lepkovou verzi, tak máme vyhledávače, které vám s tím pomohou.
Já jsem se do receptu odklonila, protože mají být slanější a to já prostě nemám ráda. Úplně se mi příčí dávat do jakéhokoliv sladkého receptu sůl. Ano, několik z vás se mě už snažilo přesvědčit – ať už slušně nebo na hulváta, že někam ta sůl prostě patří… tak si ji tam dejte a mě prosím, z těchto diskusí vynechte 😀
Upozorňuju, že sušenky jsou děsně žravý – a taky děsně tučný. Takže žlučníkářům doporučuji nesežrat je najednou, případně si připravit Iberogast nebo klíčky od auta, pro případnou návštěvu pohotovosti. A jestli i přesto neposlechnete, tak neříkejte, že jsem vás nevarovala😀
A pozor na dobu pečení nebo budete mít místo brownies šutry, jako já u druhého plechu🤦♀️
- 220g hořké čokolády
- 120g másla
- 2 vejce
- 200g třtinového cukru
- 100g mouky Schar mix bread
- termostabilní čokoláda na posypání
Nejprve rozehřejte čokoládu s máslem.
Vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny, zašlehejte postupně rozehřátou čokoládu s máslem a nakonec vmíchejte mouku.
Lžičkou na plech naneste hromádky (dál od sebe, cookies se rozjedou) – případně dejte do cukrářského sáčku.
Posypejte čokoládou a pečte cca 10 minut na 170 stupňů.
Nechte schladnout, jinak se rozpadnou!