Jahodové řezy

Jahody na Rohlíku! A dobré! Konečně něco jiného než jen jablka. První várku mi snědli během chvilky, u druhé už jsem jim nedala šanci. Na rovinu říkám, že tyhle řezy nepatří úplně mezi rychlovky, ale za to patlání to fakt stojí. Spíš než složité je to náročnější na čas. Já to měla v kuchyni roztahané celý den, ale to je tak trochu moje vina, protože moje dnešní pracovní morálka je těžce v mínusu, i to kafe jsem pila nějak podivně.

Pokud s bezlepkem začínáte, tak opět – žádné čarování s moukama, hezky podle receptu, Schar mix Bread je prostě Schar mix Bread a ne Jizerka nebo cokoliv jiného. Já už si přijdu tak trochu divně, že to pořád zdůrazňuju, ale když pokaždé se najde někdo, kdo mě prostě neposlechne a pak prská.

Plech 24×30 cm

Nejprve si připravte základ na krém:

  • 2 pudinky
  • 600ml mléka
  • 80g sladidla v sypkém stavu (klidně cukr)
  • 100g tvarohu ve vaničce
  • 100g povoleného másla

Ve 100ml mléka rozmíchejte pudink a cukr. Zbytek přiveďte k varu a za stálého míchání vlívejte směs a uvařte hustý pudink.

Přetáhněte potravinovou fólii a nechte vychladnout.

Korpus:

  • 3 vejce – žloutky s bilky zvlášt
  • 120g cukru
  • 140g mouky Schar mix Bread
  • 1/2 balíčku kypřícího prášku
  • 60ml vody
  • 60 ml oleje

Nejprve vyšlehejte bílky.

Žloutky, vodu, cukr, olej dejte do mísy a šlehejte nad parou do pěny. Vmíchejte mouku s kypřícím práškem a zlehka vmíchejte sníh.

Vlijte na plech s pečícím papírem a pečte na 180 stupňů.

Jahodová vrstva:

  • 1/2 kila jahod
  • sladidlo dle chuti a preferencí
  • trocha vody na podlití
  • lžícka kukuřičného škrobu

Jahody nakrájejte na menší kousky, oslaďte, posílejte vodou a duste do změknutí. Ve šťávě co pustily, rozmíchejte lžičku škrobu, ještě krátce povařte, šťáva zhoustne a ještě teplé nalijte na upečený korpus.

Vychladlý pudink vyšlehejte do hladkého krému s máslem a tvarohem a naneste na vychladlou jahodovou vrstvu. Dejte chladit do lednice.

Cca po dvou hodinách vyšlehejte jednu 40% smetanu ke šlehání, rovnoměrně naneste na pudinkovou vrstvu a postrouhejte čokoládou